torstai 5. toukokuuta 2016

Neljäs päivä Ateenassa

Hei kaikki!

Neljäs päivä Ateenassa lähti käyntiin kahdeksan maissa aamupalalla ja aamupala oli taas kerran loistavaa. Aamupalan jälkeen lähdimme taas Syntagman metroasemalle, josta suuntasimme metrolla kohti Kansallista arkeologista museota. Kansallisessa arkeologisessa museossa saimme kierrellä noin 2,5h katsellen Ateenan sekä Egyptin historiallisia veistoksia, maalauksia ja koruja. Tämän jälkeen lähdimme kohti Benakin museota, jonka kokoelman on kerännyt yksityinen suku. Museossa oli monipuolisesti esineitä, maalauksia sekä patsaita eri ajanjaksoilta.

Benakin museosta siirryimme bysanttilaiseen museoon. Siellä tutustuimme bysanttilaiseen taiteeseen, mm. ikoneihin, paneelimaalauksiin ja veistoksiin. Museossa oli myös paljon erilaisia koruja, vaatteita sekä kirkkoesineitä. Bysanttilaisesta museosta lähdimme metrolla kohti Syntagma-aukiota, jonka läheisyydessä kävimme syömässä.

Tauon jälkeen menimme käymään Akropolis-museossa. Museo oli valtava ja sen arkkitehtuuriin oli selvästi panostettu. Siellä pääsimme näkemään kaupungin entisiä raunioita, museon hienon lasilattian läpi. Näimme myös Akropoliksen alueen rakennuksista säilyneitä muinaisjäänteitä sekä Erekhtheionin karyatidi-patsaita.

Akropolis-museon jälkeen nousimme itse kukkulalle. Kukkulalta oli erittäin hienot näkymät kaupunkia kohti, sekä itse Akropoliksen rakennukset näyttivät hienoilta auringonpaisteessa. Illalla pidimme perinteisesti kokoontumisen, jossa saimme kuulla esitelmiä antiikin Kreikan arkkitehtuurista ja taiteesta sekä jumalista.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti